SWV

menu_btn

Op deze website kunt u meer informatie  vinden over ons als samenwerkingsverband, passend onderwijs, formulieren downloaden en het laatste nieuws bijhouden. Heeft u opmerkingen/tips voor deze website, dan horen wij het graag!

 • over ons

  Algemene informatie over ons als samenwerkingsverband

  lees verder
 • ouders

  Hier vindt u alle informatie die u als ouder moet weten

  lees verder
 • scholen

  Hier vindt u alle informatie die u als school moet weten

  lees verder
 • vragen

  Vind hier veelgestelde vragen door ouders en scholen

  lees verder

Samenwerkingsverband Helmond-Peelland VO

Samenwerkingsverband (SWV) Helmond-Peelland VO is op 1 augustus 2013 gestart met passend onderwijs. Dit is een jaar eerder dan de landelijke invoering. SWV Helmond-Peelland VO behoorde hiermee tot de drie pioniers samen met SWV Zuid-Kennemerland (primair onderwijs) en SWV Sterk VO (Utrecht en Stichtse Vecht). 

SWV Helmond-Peelland VO biedt leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben, zoveel mogelijk ondersteuning binnen de regio, dicht bij huis en in een reguliere school. Dit gebeurt in overleg met de ouders en de leerlingen. De visie van SWV Helmond-Peelland VO is dan ook: wij bieden elke leerling in onze regio de best mogelijk passende onderwijsplaats. Meer over onze uitgangspunten en doelstellingen kunt u lezen in het ondersteuningsplan 2014-2018

SWV Helmond-Peelland VO realiseert passend onderwijs voor alle jongeren in de (deel)gemeenten Asten, Boekel, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Heeze, Laarbeek, Helmond en Someren. Bekijk hier de lijst met aangesloten en betrokken scholen uit ons samenwerkingsverband.